Razvan Florea a criticat situatia inotului romanesc
Telegraf,  Ionut COMAN , 2006-12-13

In acest an, inotul romanesc a trait doar prin Razvan Florea. Constanteanul a smuls doua medalii europene in proba sa favorita, 200 metri spate, atit in bazin olimpic, cit si in bazin scurt. Ultima a venit in urma cu o saptamina, la intrecerea continentala de la Helsinki, o data cu un nou record national, 1minut, 53 de secunde si 71 de sutimi. Elevul antrenoarei Gina Handrea s-a calificat si in finala probei de 100 metri spate, unde a bifat un alt record national, 53 de secunde si 30 de sutimi. "Nici eu nu ma asteptam la asemenea rezultate. Speram la o medalie si la un record national, dar am reusit sa-mi depasesc obiectivul. Am fost aproape de argint, dar l-am scapat printre degete pe ultima lungime de bazin. Si eu, si antrenoarea mea am fost putin suprinsi, dar si fericiti, de performantale inregistrate”, a declarat Razvan, care este liderul inotului romanesc in ultimii doi ani. El a facut o radiografie "neagra” a situatiei in care se gaseste inotul "tricolor": "Din pacate, sunt din ce in ce mai putine medalii. Probabil ca pe viitor nu vor mai exista nici acestea pentru ca nu vine nimic din urma, iar noi am inceput sa imbatrinim". Sportivul legitimat la CS Farul s-a aratat incintat de posibilitatea construirii unui bazin olimpic in Statiunea Mamaia. "Ar fi ceva extraordinar pentru inotul romanesc. Din pacate, pina va fi gata, eu ca ma voi lasa de inot. Nu m-am decis, dar probabil ca voi lua o hotarire dupa Jocurile Olimpice de la Beijing", a spus Razvan Florea.

Intors acasa, acesta si-a oferit o vacanta de doua zile la Predeal, alaturi de sotia sa, Oana, si un grup de prieteni. "Din pacate nu am gasit deloc zapada. Am fost pina la Sinaia, am urcat la Cota 2000 si vom face o scurta plimbare prin Poiana Brasov", a povestit inotatorul, mare amator de schi. Joi, el va reveni la Constanta, urmind ca pe 17 decembrie sa plece la un concurs in Franta. Sarbatorile de iarna si le va petrece insa in Spania, in cantonamentul de la Sierra Nevada, unde se pregateste pentru Campionatele Mondiale programate la Melbourne, in Australia, in perioada 17 martie-1 aprilie.

XHTML CSS 508 Copyright @2006 Razvan Florea and the authors.All rights reserved.Permission to use all documents and related graphics and any other material from this World Wide Web site is subject to Terms and Conditions. 131440 hits